Zaman Romania

Erdogan a transferat un iaht al armatei turce în propietatea președenției

O anchetă a fost declanșată după ce un iaht al Forțele Navale Turce a fost adăugat ca propietate a președintelui, a raportat Gazete Duvar.

Deputatul principal al Partidului Republican al Poporului(CHP), Utku Çakırözer, a inițiat  o anchetă referitoare la situația  iahtului armatei turce după ce acesta fost restaurat și plasat  în proprietatea președenției.

„În condițiile în care o criză economică se adâncește, sărăcia crește și un segment larg al societății încearcă să depășească salariul minim, are nevoie într-adevăr președintele de un iaht? În ce scop și în folosul căror servicii va fi folosit acest iaht? ”,a întrebat Çakırözer.

Vicepreședintele Fuat Oktay a contrazis această atitudine, argumentând că  iahtul a fost comandat pentru președinte, dar a fost folosit de Forțele Navale Turce, urmând să fie transferat la președenție pe 16 martie 2018. Nava a fost folosită anterior de armată pentru a transporta personal militar.

Iahtul se află în categoria „megayacht”, având o lungime de 50 de metri și poate prinde o viteză de până la 28 de kilometri pe oră. Acesta a fost restaurat după ce a fost transferat de la armata turcă la președenție.