Zaman Romania

Elevii români au adus țării noastre locul întâi la Balcaniada de Matematică

Cu 182 de puncte, România s-a clasat pe locul I la Balcaniada de Matematică, desfășurată în perioada 24-29 iunie, în Slatina. La această competiție de tradiție, care a ajuns deja la a XX a ediție,  au participat 118 elevi din 19 țări.

În clasamentul pe țări, România a fost urmată de Turcia și Serbia.

Performanța României s-a datorat celor 12 medalii obținute de elevii români, două de aur, șapte de argint și trei de bronz. Echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București a contribuit din plin la succesul României, obținând  2 medalii de aur prin Denis Chiriță (33 de puncte) și George Adrian Picu (33 de puncte), 3 medalii de argint prin Ioan – Andrei Nicolae (31 de puncte), Nguyen Tran Bach (23 de puncte) și Sebastian Mihai Simon (27 de puncte) și 3 medalii de bronz prin Amina Abu – Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) și Mircea Donciu (16 puncte).

De asemenea, o echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiție), a obținut o meritorie medalie de bronz, prin Robert Valentin Vădăstreanu.

La acest concurs, lotul olimpic al României a reuşit anul trecut să obţină şase medalii, dintre care una de aur.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.