Zaman Romania

Diplomatul Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al MAE

Diplomatul Paul Ciocoiu a fost numit în funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, informează un comunicat al MAE.

Paul Ciocoiu s-a alăturat corpului diplomatic și consular al României în urma concursului organizat de MAE în prima parte a anului trecut.

Anterior, acesta și-a desfășurat activitatea în presă, timp de 12 ani, începând din anul 2004, când a debutat la cotidianul de limbă engleză Nine O’Clock, arată sursa citată. El a continuat apoi ca editor de politică externă la agenția Mediafax și la Evenimentul Zilei. Începând din 2015 a realizat un site regional de limbă engleză, BalkanDefense, dedicat schimbărilor din domeniul securității în Europa de Est din ultimii ani.

Între 2006 și 2015, Paul Ciocoiu a fost corespondentul în România al site-ului american Southeast European Times, platformă online a Comandamentului Armatei Americane din Europa (EUCOM). Paul Ciocoiu este licențiat în istorie contemporană și engleză și are un master în comunicare, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe. (AGERPRES)