Zaman Romania

Dezvăluiri. Cinismul nu are limite. Consilierul lui Erdogan mărturiseşte că se practică un genocid asupra Mişcării Hizmet

Dând exemplu genocidului practicat asupra armenilor, abrogenilor și a indienilor, consilierul principal al lui Erdogan, mărturisește că da, se practică un genocid asupra Mișcării Hizmet: DUPĂ CE NE TERMINĂM TREABA, VOM CERE SCUZE!

În cadrul programului realizat de prezentatoarrea Șirin Payzin de la canalul CNN Türk (TURCIA), Consilierul principal al președintelui Erdogan, Mehmet Uçum, a mărturisit că persecuțiile și abuzurile fără limite ale guvenului AKP, aplicate Mișcării Hizmet, s-au transformat într-un GENOCID.

Dând exemplu genocidului practicat asupra armenilor, abrogenilor și a indienilor, consilierul principal al lui Erdogan, mărturisește că da, se practică un genocid asupra Mișcării Hizmet: DUPĂ CE NE TERMINĂM TREABA, VOM CERE SCUZE!

Prezentatoarea Payzin, a reamintit și a vorbit despre zecile de mii de oamenii care au fost nedreptăţiţi oadată cu proclamarea Stării de Urgență (OHAL), destituirile din funcții prin decretele-legi (KHK), despre persoanele cărora li s-a restituit locul de muncă și despre oameni care au fost lăsați libertate din închisoare, spunându-li-se ,,Pardon” (că v-am arestat n.r.).Redăm mai jos un scurt extract din dialogul purtat de jurnalistă cu consilierul preşedintelui Erdogan:

Payzin către Mehmet Uçum: Dumneavoastră sunteți consilierul șefului statului și puteți răspunde la această întrebare. După dumneavoastră, statul nu ar trebui să-și ceară scuze față de oamenii care i-a păgubit?

Mehmet Uçum, a afirmat că mai întâi trebuie să se stabilească condițiile în care ar trebui exprimate scuze, după care statul turc își va cere scuze faţă de cetățenii nedreptățiți.

OPERAȚIUNILE DE ASUPRIRE A MIȘCĂRII HIZMET, AU FOST COMPARATE CU GENOCIDUL împotriva aborigenilor, a indienilor şi a armenilor

Mehmet Uçum a precizat că, cerând scuze persoanelor nedreptățite, statul ar dovedi unele slăbiciuni în unele zone de risc. În acest sens, el a mai adăugat un exemplu .Făcând o paralelă între genocidul din Turcia, comis asupra Mișcării Hizmet şi genocidul Australiei și a Americii asupra aborigenilor, indienilor şi armenilor el a întrebat: „Australia, după câți ani și-a cerut scuze de la aborogieni? SUA, după câți ani și-a cerut scuze de la indieni? Turcia, după câți ani a trimis condoleanțe armenilor?”


SURSA: https://www.turkishminute.com/2018/01/20/erdogan-advisor-likens-turkey-purge-to-aborigine-native-american-armenian-cases/