Zaman Romania

Covid19:Cântăreții kurzi au cântat „Bella Ciao” ​pentru a arăta solidaritate italienilor

40 de muzicieni kurzi au cântat melodia populară  „Bella Ciao”, în încercarea de a demonstra solidaritatea cu Italia, care a fost puternic lovită de epidemia Covid19, relatează Gazete Duvar.

Muzicieni kurzi rezidenți în diferite părți ale lumii, inclusiv Germania, Elveția, Suedia, Franța, Australia și Turcia, s-au înregistrat cântând celebra melodie, iar imaginile au fost combinate ulterior într-un videoclip.

Proiectul de colaborare muzicală a fost organizat de Merdan Zirav, membru al grupului Koma Amed, care a susținut că a mai cântat anterior versiunea kurdă a „Bella Ciao.

„Este o melodie pe care am cântat-o ​​înainte și este, de asemenea, o melodie cunoscută în muzica kurdă, așa că nu ne-a fost greu. Prietenii noștri italieni și-au manifestat întotdeauna solidaritatea cu noi, iar acum, într-o astfel de epidemie care a lovit lumea, dar cel mai mult Italia, am luat o inițiativă pentru a arăta sprijinul nostru ca muzicieni ”, a povestit cântărețul.

Zirav a dezvăluit că muzicienii kurzi lucrează în prezent la un proiect muzical pentru prizonierii politici din Turcia, pentru a atrage atenția asupra situației lor. 

https://www.youtube.com/watch?v=9fRYe94q-dM&feature=emb_title