Zaman Romania

Coronavirus: Zeci de politicieni turci ar trebuie să stea acasă după interdicțiile impuse vărstnicilor

Utilizatorii de pe rețelele de socializare din Turcia au atras atenția asupra vărstelor politicienilor după ce guvernul a impus, pe 21 martie, carantină obligatorie pentru cetățenii cu vârsta peste 65 de ani și pentru cei cu boli cronice, relatează Duvar English.

Zeci de politicieni au peste 65 de ani în Turcia, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan are 66 de ani. Atât liderul Partidului Poporului Republican (CHP) al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, cât și liderul Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), Devlet Bahçeli, au 72 de ani.

“Ministerul de Interne al Turciei a anunțat o interdicție de călătorie pentru cetățenii care au peste 65 de ani.Violatorii pot fi închisi până la un an. P.S .: Președintele Erdogan are 66 de ani”, a scris un cetățean turc pe Twitter.

O altă persoană a pus o întrebare retorică asupra acestei noi interdicții.

“Întrebarea pe care cineva o poate pune: 

Erdogan, un bărbat în vârstă de 66 de ani, va putea părăsi reședința, deoarece există o interciție asupra vârstnicilor (+65) pentru a prevenii Covid19 din Turcia începând cu miezul nopții” a scris un alt utilizator de social media.

Pănă în prezent, 1.236 de persoane au fost infectate și 30 de persoane au decedate în urma infectării cu coronavirus, toți fiind vărstnici.