Zaman Romania

Conferința Femeilor Francofone. Participă Secretarul General al OIF

„România are un rol foarte important în cadrul Francofoniei. Este un membru foarte angajat. România a ținut să organizeze această conferință (n.r. – Conferința Femeilor Francofone) „, a declarat Michaelle Jean.Ea a dezvăluit faptul că anul trecut, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România, președintele Klaus Iohannis i-a promis că va face tot posibilul pentru a organiza acest eveniment la București.

Totodată, Michaelle Jean a afirmat că „România dorește revitalizarea legăturilor pe care le-a avut cu țările africane, prin schimburi și acorduri economice”.

Aceasta a salutat prezența atâtor femei-antreprenor la conferința din Capitala României.

„Bucureștiul nu a văzut niciodată atâtea femei-antreprenor francofone iar energia lor este foarte prezentă. Asta pentru că suntem între 400 și 450 de femei-antreprenor din spațiul francofon. Dorim să celebrăm curajul femeilor, realizările lor în domeniul afacerilor, contribuția lor la dezvoltarea economiei în diverse sectoare. Sperăm că la final vom avea o declarație foarte puternică și că, la finalul conferinței, vom putea crea o rețea a femeilor-antreprenor francofone”, a spus secretarul general al OIF.

Referindu-se la Festivalul Filmului Francofon, Michaelle Jean și-a exprimat satisfacția de a celebra „filmul feminin”.„Sunt foarte fericită că această Conferință a Femeilor Francofone, găzduită de București, începe prin această seară în care omagiem cea de-a șaptea artă – cinematograful-, care este, într-adevăr, una dintre cele mai importante industrii culturale cu scenele sale de valori. Și toate țările mizează pe această filieră. Este un omagiu adus filmului feminin, o frumoasă serie de pelicule, toate produse și realizate de femei și care permit înțelegerea opticii femeilor asupra realităților lumii”, a spus secretarul general OIF.

Michaelle Jean a remarcat modul în care România a reușit să devină „o țară luminoasă, deschisă lumii”. „Când vorbesc de București, îl numesc ‘magnificul'”, a mai spus ea.

Secretarul general OIF, Michaelle Jean, a participat marți seară, la sediul Institutului Cultural Român, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Francofon, eveniment care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor Francofone la București.

Cu acest prilej a fost prezentat proiectul „Women/Femmes” al fotografului francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de țări pentru a surprinde portrete de femei și filmul de animație „Aya de Yopougon”, realizat de Marguerite Abouet și de Clément Oubrerie în 2013.

Conferința Femeilor Francofone este organizată în 1 și 2 noiembrie, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.