Zaman Romania

„Conectivitate îmbunătățită în scopul progresului comun” la Riga. Cooperarea ţărilor est europene cu China.

Premierul chiez Li Keqiang efectuează un turneu de vizite oficiale în Kirghizistan, Kazakhstan, Lettonie şi Rusia în perioada 2-9 noiembrie a.c. (anunţă Agenţia Xinhua ). Cu acest orilej acesta va participa la cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Participă şi premierul Dacian Cioloş reprezentând România. Conform comunicatului guvernului român , aceasta „ oferă ocazia reafirmării hotărârii României de a-și asuma un rol tot mai important în cadrul acestui format de cooperare.”

Premierul Cioloș va lua parte sâmbătă la Business Forum, organizat în cadrul reuniunii de la Riga, la care vor susține discursuri Maris Kučinskis, prim-ministrul Republicii Letonia, și Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze.

Cea de a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, are loc la Riga, în perioada 5 — 6 noiembrie.

Șeful Executivului român se va întâlni și cu reprezentanții organizațiilor de sinologi din țările central și est-europene și China și va participa la o ceremonie de semnare de documente bilaterale, cu prilejul inaugurării Financial Institute, și la un dineu oferit de Maris Kučinskis, premierul Letoniei.

Sursa: http://www.mfa.gov.lv/en/policy/multilateral-relations/cooperation-between-central-and-eastern-european-countries-and-china

http://french.xinhuanet.com/2016-11/01/c_135797670.htm