Zaman Romania

Bosnia Herțegovina: Petiție pentru a opri expulzarea în Turcia a unui profesor

O campanie pentru profesorul Fatih Keskin a pornit pe rețelele de socializare, după ce oficiali din Bosnia l-au arestat, urmând să fie expulzat în Turcia la cererea lui Erdogan.

Petiția pentru a anula expulzarea a fost semnată de peste 2.000 de susținători ai profesorului.

„Învățătorul Fatih, un om demn și cinstit. Chiar și acum predă o lecție. Sunt mulți, mult mai mulți studenți lui. Tineri și bătrâni”, au scris pe platforma change.org, activiști care luptă pentru profesorul Keskin.

Autoritățile bosniace l-au reținut, marți, un profesor turc cu permis de ședere permanentă în țară pentru al extrăda în Turcia, la cererea lui Erdogan, a informat Bold News.

Potrivit site-ului, Fatih Keskin, directorul filialei Richmond Park Schools din provincia Bihac a fost chemat la Oficiul de Imigrări local, unde a fost înștiințat că permisul de ședere a fost anulat și va fi transportat în Sarajevo pentru extrădare.

Petiția pentru profesorul Fatih Keskin de pe platforma change.org https://www.change.org/p/osce-save-teacher-fatih-save-education?recruiter=1024802022&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition