Zaman Romania

Baschetbalistul Enes Kanter:“Erdogan este Hitler al acestui secol”

Enes Kanter, baschetbalistului turc al echipei Boston Celtics a vorbit despre tragediile actuale din Turcia, într-un interviu acordat CNN. 

“Ceea ce se întâmplă acum în Siria este o mare tragedie umană, femeile nevinovate și bebelușii mor fără niciun motiv. Turcia ar trebui să oprească invazia în Siria și nu ar trebui să lucreze cu milițiileISIS care se află pe teren”, a declarat baschetbalistul. 

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

“ Nu are respect pentru drepturile omului, nu există democrație, nu există libertatea de exprimare în Turcia. Nu i se spune degeaba<<Hitler al acestui secol>>, dacă vă uitați ce le face kurzilor în Siria. E o tragedie a umanității”

Cu o săptămână în urmă, Enes Kanter a enumerat într-o postare pe Twitter, acțiunile de represiune ale statului turc.

“Nu mi-am văzut și nu am vorbit cu familia mea de cinci ani. Mi-au băgat tatăl la închisoare. Frații mei nu își pot găsi un loc de muncă. Mi-au anulat pașaportul.Mi-au făcut mandat de arestare internațional. Familia mea nu poate părăsi Turcia. În fiecare zi sunt hărțuit, atacat și amenințat cu moartea. Au încercat chiar să mă răpească în Indonezia. Libertatea nu e gratuită.” , a postat Enes pe contul său de Twitter.