Zaman Romania

Banca Centrală Turcă: COVID-19 afectează firmele și fabricile turcești

Banca Centrală Turcă (CBRT) a raportat că rata de producție a fabricilor a scăzut cu 13,7 la sută față de ultima lună, informează ipa.news

Conform studiului privind tendințele de afaceri, în care au fost examinate 1727 întreprinderi producătoare în aprilie, s-a arătat că producția de bunuri de capital a cunoscut cea mai puternică cădere a industriei.

Sondajul arată că producția bunurilor de investiții a scăzut la 51,4% în aprilie, de la 76,5% din luna trecută, martie 2020.

De asemenea, rata de utilizare a capacității la fabricarea bunurilor de consum a scăzut de la 73,6 la sută la 58,4 la sută, iar producția de bunuri durabile s-a redus de la 72,2 la sută la 51,2 la sută față de luna trecută. 

Comerț electronic pentru IMM-uri

Ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că în timpul pandemiei, ministerul va ajuta întreprinderile mici și mijlocii. Pekcan a informat că mai mult de zece site-uri de comerț electronic și furnizori și-au oferit ajutorul.

„Unele site-uri de comerț electronic și-au redus scadența pentru IMM-uri, în timp ce altele și-au redus ratele de comision. Unele dintre aceste site-uri au promis angajări pentru IMM-uri, iar alte pachete speciale pregătite pentru IMM-urile noastre. “ a susținut ministrul.