Zaman Romania

Amnesty proiectează numele jurnaliștilor închiși pe clădirea Ambasadei Turciei

Amnesty International a proiectat, marți noaptea, numele jurnaliștilor turci închiși,  pe fațada Ambasadei Turciei din Haga.

Protestul a venit ca un gest pentru a atrage atenția asupra „deteriorării” situației jurnaliștilor din Turcia și pentru a marca ziua de 3 mai, International PressFreedomDay, conform AI.

Printre jurnaliștii ale căror nume erau pe clădire se aflau :Mahir Kanaat de la cotidianul Birgün și Ahmet Șık de la Cumhuriyet. Numele au fost proiectate împreună cu o declarație care cerea eliberarea lor, în jurul orei 22:00, pe data de 2 mai.

„Free Mahir Kanaat” și „Free Ahmet Șık” au apărut pe clădirea ambasadei împreună cu o frază care menţiona:”Jurnalismul nu este o infracţiune”, atât în ​​turcă, cât și în engleză.

AI, de asemenea, a lansat o campanie pe Twitter la sfârşitul lunii martie, susținând jurnaliștii din Turcia, solicitând eliberarea lor, cu hashtagul #FreeTurkeyMedia.

De atunci, un cont Twitter cu pseudonimul @FreeTurkeyMedia face un apel catre utilizatorii Twitter să subscrie  #FreeTurkeyMedia, să faca o fotografie cu acesta și sa distribuie acest tweet  cu hashtagul respectiv , pentru a sprijini eliberarea tuturor jurnaliştilor din centrele de detenţie ale Turciei. (TurkeyPurge)