Zaman Romania

Afacerist, dar jur că lupt împotriva „Guleniștilor”!

O asociaţie de oameni de afaceri pro-Erdogan jură să lupte împotriva simpatizanților lui Gulen implicaţi în economia Turciei.

 Asociatia Industriaşilor şi Oamenilor de Afaceri Independenţi (MÜSİAD) se pregăteşte să ia toate măsurile necesare pentru a-i înlătura pe toţi oamenii de afaceri afiliaţi la mișcarea Gülen, a declarat pentru ziarul Sabah, Nail Olpak – președintele organizației.

Olpak a mai spus că MÜSİAD a demarat o serie de investigații în scopul de a-i elimina pe simpatizanții Gülen (dacă există) din rândurile organizaţiei sale.

Președintele Recep Tayyip Erdogan, precum şi guvernul său, acuză mișcarea Gülen de a fi plănuit tentativa de lovitură de stat soldată cu numeroase decese, care a izbucnit pe 15 iulie. Mișcarea Gulen a respins în mod repetat astfel de acuzații; mai mult, Gulen condamnă orice atac de acest fel împotriva regimurilor alese în mod democratic.

Ministrul Economiei din Turcia (Nihat Zeybekci) a declarat, în cadrul unei întruniri de partid: „Acești trădători vor fi pedepsiți conform dorinţelor poporului. Nu ne vom limita la pedeapsa cu moartea, ci vrem să-i pedepsim în aşa fel încât aceştia să ne implore să-i executăm, numai pentru a scăpa de suferință.”