Zaman Romania

Adevărurile ascunse ies la iveală: mită plătită de Erdogan pentru a instrumenta defăimarea lui Gulen

Michael Flynn (L), Ekim Alptekin (C), President Recep Tayyip Erdoğan

Propaganda de defăimare întreţinută de Erdogan funcționează în felul următor: Pentru a pregăti un raport împotriva lui Gulen, i-a dat jumătate de milion de dolari lui Michael Flynn -Consilierul pentru problemele Securității Naționale a lui Trump.

“Consilierul Securității Naționale SUA, Michael Flynn, a fost destituit din Funcție de către Președintele SUA Donald Trump, în urma unor documente prezentate la Ministerul Justiției, în care s-au evidenţiat legături scandaloase dintre acesta şi președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

După ce a fost îndepărtat de la Casa Albă, Michael Flynn a recunoscut că a primit de la guvernul turc 530.000 de dolari în schimbul unei activități de lobby. Flynn, la cererea lui Erdogan a scris un raport în care Fethullah Gulen este criticat. Acest raport a dus la izbucnirea unor mari controverse.

Conform documentelor în care se arată faptul că Flynn lucrează pentru Erdogan și AKP, fostul consilier SUA a primit suma de 530.000 de dolari în schimbul unei lucrări de defăimare a lui F. Gulen.

Cotidianul The Hill, a publicat articolul Generalului Flynn: Nu există vreo limită a moralităţii. Banii din taxele și impozitele cetățenilor sunt dați sub formă de mită, pentru propaganda de defăimarea a Mișcării Hizmet și a lui Gulen, de către Erdogan și oportuniștii AKP.

Pe data de 26 Septembrie, la New York, a avut loc o ședința la ca(re au participat Ministrul de Externe și Ministrul Energiei al statului Turc.

Flynn a primit mita prin Firma de consultanță Inovo cu sediul central în Olanda. Fondatorul acestei firme (Inovo), Ekim Alptekin, este membru al Consiliului de Relații Economice Externe din Turcia. Alptekin este o persoană pro-Erdogan și în acelaşi timp este directorul Consiliului de Afaceri SUA-Turcia. Alptekin este şi persoana care se ocupă cu organizarea plimbărilor lui Erdogan în SUA.

Cotidianul The Hill, a publicat articolul Generalului Flynn. În acesta , se arată că Flynn a pregătit un raport împotriva lui Gulen sub directivele impuse chiar de Erdogan. The Hil a publicat amănunte despre rușinea scandaloasă a mituirii

Flynn a recunoscut faptul că a fost lobby-stul Turciei, după ce a fost îndepărtat de la Casa Albă.

Și avocatul lui Flynn a recunoscut în documente că a îndeplinit sarcini ,,care pot fii interpretate ca fiind în beneficiul Turciei”. Consilierul pentru securitate al lui Donald Trump, Michael Flynn, a demisionat în toiul unui scandal legat de contactele sale cu ambasadorul rus la Washington. După ce a fost îndepărtat de la Casa Albă, Flynn a recunoscut că a fost lobist-ul regimului Erdogan din Turcia.


Sursa: http://www.turkishminute.com/2017/03/09/flynn-registers-foreign-agent-work-may-aided-turkey/