Zaman Romania

”Acta Moldaviae Meridionalis”

Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" din Vaslui a fost deschis oficial în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, ediţia din acest an fiind dedicată Primului Război Mondial şi Centenarului Marii Uniri.

Peste 100 de cercetători, istorici, cadre didactice universitare şi profesionişti din muzee din ţară şi din străinătate participă, în perioada 27 – 28 septembrie, la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”.

Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui a fost deschis oficial în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, ediţia din acest an fiind dedicată Primului Război Mondial şi Centenarului Marii Uniri.

„Ajunsă anul acesta la cea de-a XLI-a ediţie, Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice ‘Acta Moldaviae Meridionalis’ este un eveniment cultural de referinţă organizat de instituţia noastră. Anul acesta fiind unul special, evenimentul este înscris în programul Centenarului Marii Uniri al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Pe parcursul a două zile, specialişti din ţară şi din străinătate vor participa la dezbateri şi comunicări în plen, la lansări de carte şi expoziţii. Anul acesta, am introdus în programul evenimentului o sesiune nouă, referitoare la managementul muzeal”, a declarat directorul Muzeului „Ştefan cel Mare” din Vaslui, Ramona Mocanu.