Zaman Romania

Abuzurile oficialilor turci faţă de jurnalişti, continuă..

Pașaportul fostului reporter al ziarului Zaman, Arslan Ayan, a fost confiscat de oficialii de la Consulatul General Turc din New York, pe motiv că în Turcia a fost emis un mandat pentru arestarea sa. Ayan a declarat pentru Turkey Purge că el a mers de bunăvoie la consulatul general pe 28 septembrie 2016 pentru că avea nevoie să-și reînnoiască pașaportul său, care urma să expire pe 2 februarie 2017.

Pașaportul fostului reporter al ziarului Zaman, Arslan Ayan a fost confiscat la Consulatul General Turc din New York

Am intrat în clădire și am predat documentele necesare pentru reînnoirea pașaportului. Inițial, ei [oficialii turci] m-au salutat politicos; însă, totul s-a schimbat în câteva minute. Mi-au spus că din cauza stării de urgență din Turcia, nu li s-a permis să proceseze operaținea. Pașaportul mi-a fost luat cu forța fără motiv și mi-au oferit un pașaport de unică folosință, pentru a putea să mă întorc în Turcia să mă predau ”, a spus Ayan.

„Nu este prima oară când am fost vizat de regimul Erdoğan. Luna trecută, pe numele părinților mei a fost emis un mandat de arestare, așa că au fost nevoiți să fugă din Turcia și să ceară azil în Franța. Zeci de prieteni buni de-ai mei sunt acum în spatele gratiilor și cel mai probabil sunt intens torturați. Nu am nici o modalitate de a lua legătura cu oameni din Turcia”, a adăugat Ayan.

(Sursa: turkishminute.com)