marți, decembrie 29, 2020

9 ani după masacru, familiile tânjesc după dreptate: „Acesta a fost un masacru deliberat și planificat”

Kurzii comemorează 9 ani de când avioanele de război turcești au ucis peste 30 de civili în satul Roboski, din provincia Șırnak din sud-estul majorității kurde, conform Duvar English.

Pe 28 decembrie 2011, locuitorii unui sat care se învecinează cu Irakul au fost treziți de sunetele avioanelor de război turcești, de unde au căzut bombe F-16, în urma căreia zeci de oameni au murit.

Ferhat Encu, care a pierdut 11 dintre rudele sale în urma atacurilor aeriene, a declarat că satul este într-o stare constantă de doliu, femeile încă sunt îmbrăcate în negru.

„Acesta a fost un masacru deliberat și planificat.Statul a lăsat familiile singure cu durerea lor după ce a bombardat zona timp de 45 de minute”, susține Encu.

Imediat după masacru, familiile au depus o plângere pentru ca cei responsabili să fie judecați, dar după ani de așteptare, un parchet militar a respins cazul.

Familiile din 2014 au dus cazul la Curtea Constituțională, care a considerat-o inadmisibilă din cauza erorilor din comunicare care au rezultat din greșelile grave ale Baroului Șırnak.

Cea mai recentă lovitură pentru familiile Roboski a fost dată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) când a respins recursul pe motiv că mijloacele juridice interne nu erau epuizate, deoarece dosarele nu au fost prezentate în mod corespunzător.

Un total de 34 de civili, inclusiv 19 copii, au fost uciși în atacurile aeriene efectuate de Forțele Armate Turcești (TSK) în satul Roboski, din provincia Șırnak, din sud-estul majorității kurde.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

9 ani după masacru, familiile tânjesc după dreptate: „Acesta a fost un masacru deliberat și planificat”

Kurzii comemorează 9 ani de când avioanele de război turcești au ucis peste 30 de civili în satul Roboski, din provincia Șırnak...

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.