Zaman Romania

6 milioane de studenți din Turcia nu au acces la educație: 1 telefon la 4 elevi

Cel puțin șase milioane de studenți nu pot accesa educația la distanță din cauza lipsei de internet sau a lipsei de  dispozitive tehnologice, potrivit sindicatului educatorului Eğitim SEN, relatează Duvar English.

În timp ce unele familii au un singur smartphone, altele s-au plâns că găsesc zone care au acces la internet, deoarece conexiunea scade frecvent.

„Uitați de internet, aici nu există nici măcar o rețea de telefonie”, a spus Serkan Yıldız, care locuiește cu familia într-un sat din districtul Doğubayazıt, din provincia de est Ağrı. 

Yıldız își trăia visul din copilărie de a studia jurnalismul la Universitatea Cumhuriyet din orașul central anatolian Sivas, dar s-a întors acasă în sat după trecerea Turciei la educația la distanță.

În prezent, Yıldız împarte un singur smartphone cu trei rude și un vecin și li se cere să meargă în punctele înalte din sat pentru a obține acces la internet. 

Yıldız alături de sora sa care face cursuri de la liceu, doi veri și un vecin care fac școala generală, încearcă cu toții să primească educația de la acest singur telefon, dar chiar și atunci când găsesc zone care au acces la internet, conexiunea cade frecvent.

“Am renunțat la speranțele noastre de a obține internet gratuit, dar cel puțin ar putea oferi reduceri  pentru dispozitive. Pot ajunge la studenții care nu au aceste posibilități prin intermediul administrațiilor locale și să îmbunătățească infrastructura din sate ”, a îndemnat fata.