Zaman Romania

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer, relatează Duvar English.

Deputatul Semra Tașcıer, din Partidului Popular Republican (CHP) a menționat că majoritatea muzicienilor lucrează fără asigurare, fără a avea acces la orice ajutor sau beneficii.

„Datele Müzik-Sen arată că numărul muzicienilor care s-au sinucis în timpul pandemiei se apropie de 100. Există muzicieni care își vând instrumentele pentru a pune pâinea pe masă”, a susținut oficialul.

Remarcând faptul că mijloacele de trai ale muzicienilor au fost printre cele mai afectate în timpul pandemiei, deputatul a declarat că guvernul a luat „precauții ciudate și fără sens” împotriva COVID-19, care a tensionat în continuare artiștii.

„Unele măsuri au fost puse în aplicare ca și cum virusul se răspândește cu muzică. Majoritatea fără asigurare, muzicienii și interpreții nu au acces la niciun beneficiu ”, a remarcat Tașcıer.

Ankara a restricționat difuzarea muzicii în locurile de divertisment și nunți, deputatul a comentat această decizie.

„Poți să te lupți cu adevărat sau poți să te prefaci. În acest moment, guvernul se preface. ”, a declarat Tașcıer.

Deputatul a cerut Ankarei să evalueze industriile cele mai tensionate de pandemie și să pună în aplicare beneficii și pachete de ajutor pentru toți, „ceea ce este normal într-un guvern social”.